L’avanç tecnològic i la serralleria

Actualment per arribar a ser considerat un manyà professional, cal estudiar una enorme quantitat d’aspectes d’aquest ofici, tant el més bàsic com el més sofisticat. La serralleria és un treball que està en el mateix grup d’oficis que la construcció o la ferreria, i que porten existint des de fa centenars d’anys. Però a diferència d’aquests últims, a la serralleria és on es nota visiblement la influència directa de la tecnologia, sent molt més ampli avui dia.

L’aprenentatge dels serrallers

Avui dia els serrallers a Barcelona han de ser capaços de conèixer a la perfecció i manipular tot tipus de sistemes simples d’engranatges mecànics i conèixer a fons els secrets i característiques dels sistemes de seguretat més moderns, que tenen implementats elements electrònics i de programari. Tal com són en l’actualitat els panys i gràcies als amplis coneixements dels serrallers professionals, no cal que les colpegin o danyin alguna peça o la seva estructura per poder obrir la porta.

Les eines que antany es feien servir al costat de la força bruta per trencar panys no serveixen amb els sistemes que tenim actualment, i això no vol dir que calgui trencar les portes per aconseguir obrir l’accés si no es té la clau, els serrallers professionals coneixen els punts febles dels diferents tipus de panys, forrellats i altres, pel que poden obrir els panys utilitzant les tècniques més sofisticades sense perjudicar en cap sentit el mecanisme.

El avance tecnológico y la cerrajería

Beneficis de la tecnologia en la serralleria

Les funcions d’un manyà no són només només muntar i arreglar panys en portes d’habitatges, locals comercials, vehicles, caixes de seguretat, i en definitiva qualsevol lloc que necessiti protegir el seu interior amb un pany. Els tècnics professionals abasten diverses labors dins de la serralleria, tant manteniment i reparacions com assessorament i instal·lació de sistemes d’alta seguretat com panys que protegeixin del bumping o la rossinyol, de portes blindades o cuirassades, sistemes d’entrada intel·ligent, etc.

Gràcies a com la tecnologia s’ha incorporat gradualment en el dia a dia del serraller, s’ha tornat molt més complexa i a dia d’avui els serrallers professionals que destaquen són millor valorats pels clients. Per a qualsevol problema que tingui a veure amb un pany o amb la seguretat de la llar, és bo comptar amb una empresa de serrallers de confiança que atengui les 24 hores del dia durant tot l’any, que aporti seguretat i garanties en el treball que realitzen.

Una dada molt curiosa és que la intervenció de la tecnologia en el sector de la serralleria no ha tingut l’impacte negatiu que hi ha hagut en altres àrees, en les que a major tecnologia significava que menys persones haurien treball ja que eren suplantats. Al contrari, la inserció d’elements tecnològics en tot tipus de sistemes i mètodes han enriquit el sector fent que sigui més fàcil donar un servei especialitzat i eficient amb el mínim dany al conjunt.

Call Now Button