Impresioning

El impresioning és un dels mètodes que més s’utilitzen per al robatori d’habitatges i locals comercials. Un dels seus pitjors trets és, que igual que el bumping, no deixa cap rastre ja que no força el pany.

Avui dia hi ha nombroses formes en què els delinqüents aconsegueixen obrir una porta i entrar a robar amb mètodes com la rossinyol, el bumping o el trepant. Aquests mètodes són els més coneguts i més nomenats en els diferents mitjans de comunicació, però, no són els únics mètodes que els lladres fan servir.

Amb el pas dels anys, els delinqüents tenen més facilitats per obtenir informació o tecnologia que els facilita l’assalt als habitatges o negocis, de manera que cada vegada els seus mètodes són més sofisticats i indetectables a simple vista, evitant d’aquesta manera ser descoberts .

Què és el impresioning?

Fa un any va començar a escoltar-se al nostre país assalts a les cases amb el mètode impresioning. Utilitzant aquesta tècnica, el pany no es força, de manera que ni rep mal ni es deixa senyals de l’obertura, resultant gairebé impossible detectar el robatori. El impresioning ataca directament al barret fort o cilindre, i com requereix una bona inversió de temps, els lladres solen realitzar tota una tasca d’investigació i observació de la casa abans de començar la seva malifeta.

Com és el procés?

Per realitzar aquest mètode de robatori, els delinqüents tenen dues fases d’actuació ben diferenciades. Per a la primera fase, els lladres han de fer un calc de les dents i marques de la clau. Per aconseguir-ho introdueixen a l’interior del barret fort unes fines làmines d’alumini, en la qual es quedarà impresa la forma de la clau al complet després que els propietaris de la casa facin un ús del pany.

A la segona fase del impresioning, el delinqüent espera pacientment que la marca a la làmina estigui feta, llavors retirarà amb cura la làmina amb la impressió de la clau. Un cop surti d’allà amb la làmina marcada, només ha de fer una còpia exacta de la clau i podrà accedir a l’habitatge o local comercial sense cap problema i sense deixar marques.

Impresioning

A causa de les seves característiques, aquesta tècnica té un alt percentatge d’èxit, no deixa senyals i només requereix de paciència.

Com es pot evitar?

Abans d’entrar en qualsevol habitatge o negoci, els lladres observen les rutines i horaris dels habitants de la casa. Pel que és molt útil emprar els molts mètodes que els serrallers recomanen perquè sembli que sempre hi ha algú a casa, sent molt complicat per als delinqüents trobar un punt feble.

Pràcticament tots els panys d’Espanya estan obsoletes o alguna cosa deteriorades, pel que són un objectiu fàcil per als lladres. Sempre serà molt més senzill manipular un pany vella que una actual, pel que és totalment recomanable actualitzar els panys per unes que incloguin millors sistemes de seguretat.

És possible instal·lar un escut magnètic complet que fa impossible que puguin col·locar una làmina d’alumini per calcar la clau, evitant al complet el mètode impresioning a més del bumping, trepant, etc.

Al final la millor solució és canviar porta i pany per unes d’alta seguretat, per a això és recomanable acudir a un manyà expert perquè analitzi l’habitatge o comerç i assessori sobre quines són les millors solucions.

Call Now Button