Consells del manyà per evitar Okupes

Des de fa molt de temps hi ha el moviment okupa, en el qual els okupes entren en un habitatge aliè i es queden habitant la casa en lloc del seu legítim propietari. Aquesta és una situació molt desagradable que ningú vol patir, però per sort, preparant adequadament l’habitatge, és possible evitar que puguin arribar a envair-la.

Perquè un habitatge sigui segura i evitar que els okupes es prenguin la llibertat d’entrar i habitar-la, cal prendre una sèrie de mesures. És important instal·lar diversos sistemes de seguretat antiokupes, com ara portes, panys, reixes i fins i tot una alarma que avisi en cas d’intent d’intrusió.

Panys antiokupes

El primer pas per a la protecció de la llar és el pany, per la qual cosa cal instal·lar una bona pany de seguretat amb sistema de defensa contra okupes. Al mercat hi ha una gran quantitat de marques i models que estan especialitzats en el sistema antiokupa, de manera que l’ideal és que un manyà professional t’assessori en l’elecció.

A més de que el pany i el bombí siguin d’alta seguretat, hi ha uns escuts magnètics de panys antiokupes que són perfectes per evitar que es facin amb el control de la porta. El que tenen d’especial aquests escuts magnètics és que cobreixen tant l’exterior com l’interior, assegurant d’aquesta manera que tot i que els okupes accedeixin a l’habitatge per una finestra, un balcó o qualsevol altre accés, no puguin accedir al barret fort del pany. Aquesta és una opció molt encertada ja que en nombroses ocasions entren a les cases a través de les finestres.

Portes antiokupes

Aquest tipus de portes van ser molt populars quan va començar el moviment okupa. Es tracta d’una segona porta que s’instal·la davant de la porta principal, solen ser d’acer i incorporen el seu propi marc metàl·lic i un pany de les Borges.

No són les portes més segures però els compliquen l’entrada als okupes, pel que sol ser un element dissuasori a causa del gran temps que porta passar per elles.

No obstant això, hi ha les portes de seguretat antiokupes, que proporcionen un alt grau de protecció, de manera que ni els lladres ni els okupes podran entrar fàcilment.

Puertas Anti-Okupas

Alarmes antiokupes

És molt recomanable instal·lar una alarma com a complement, és perfecta per dissuadir els okupes, i en cas de no fer-ho avisaran amb el temps suficient per reaccionar i evitar que envaeixin l’habitatge.

Les alarmes antiokupes més de l’efecte sonor de l’alarma, posa una forta resistència física gràcies al seu escut al pany. En addició, es pot rebre l’alarma a través del telèfon mòbil. Un afegit que tenen algunes alarmes és la possibilitat de gravar la teva pròpia veu, deixant algun tipus de missatge perquè sembli que hi ha algú a casa.

Reixes antiokupes

Com els okupes entren per qualsevol tipus d’accés, és fonamental instal·lar aquest tipus de reixes especials a les finestres i balcons, el que impediran que puguin entrar a la casa, especialment si és un baix o un primer pis.

No serveix qualsevol reixa, ha de ser una especial antiokupes pel que és recomanable que només un manyà expert realitzi la instal·lació.

En definitiva, per protegir la nostra habitatge de manera efectiva d’una ocupació no desitjada, cal actualitzar la casa amb una combinació d’aquestes mesures de seguretat antiokupes.

Call Now Button