Quan canviar un pany?

Sovint, quan un manyà acaba un servei sol rebre la mateixa pregunta, ¿quan canviar un pany ?, doncs bé, la resposta és una mica complexa. En determinades ocasions no és necessari el canvi total del pany, i n’hi hauria prou amb substituir el bombí del pany perquè tot funcioni correctament, i en altres casos el més convenient seria canviar-la sencera per raons de seguretat.

cuando cambiar una cerradura

En cas de robatori o pèrdua de claus

Un dels motius pel qual cal canviar el pany és si s’ha patit un robatori recent. No importa com s’ha produït o de si sabem qui ha estat el lladre o no. En aquests casos sempre és recomanable instal·lar una nova pany al complet ja que no és possible saber en quines mans van a parar les nostres claus i de si coneixen la nostra identitat o on vivim. El mateix passa si s’han perdut les claus.
Qualsevol serralleria professional recomana que en cas d’haver de canviar el pany, s’opti per una que inclogui millors mesures de protecció. L’elecció de la nova pany s’ha de fer minuciosament i seleccionar un model que compleixi no només amb els nostres requisits sinó també que protegeixi del bumping, el trepant, la rossinyol, etc. Per a aquesta tasca és bo comptar amb l’assessorament dels professionals de la serralleria.

Quan es compra o es lloga un habitatge

Una altra de les raons per les quals és convenient renovar el pany, és quan es lloga o es compra una casa. En el cas del lloguer, és normal no saber qui ha estat aquí abans ni si ha repartit còpies de la clau a familiars o amics. Pel que per assegurar-nos que no hi hagi visites inesperades l’ideal és canviar el pany.
Quan es compra un habitatge també és recomanable canviar el pany. En moltes ocasions, especialment a les cases noves, s’ha utilitzat una clau mestra per facilitar la tasca dels treballadors durant la construcció, això crea inseguretat a causa que si es perd o es fa servir amb malícia aquesta clau mestra, pot portar problemes. Això s’aplica també als panys dels trasters, garatges, etc. Si s’ha comprat una casa antiga, passa com en els pisos llogats, hi ha possibilitat que terceres persones disposin de clau, sent el millor canviar el pany al complet.

Quan obrir la porta és problemàtic

L’última de les situacions per la qual és necessari canviar el pany, és per que no funcioni correctament. A mesura que passa el temps, el clima, l’ús continuat, l’acumulació de pols i l’òxid deterioren poc a poc el mecanisme del pany, fent que un dia sigui més complicat obrir la porta. En aquests casos és molt probable que amb canviar únicament el bombí sigui suficient, tot i que per a més seguretat el millor és consultar amb un manyà expert.

Call Now Button